Jedna od trenutno najpopularnijih outdoor aktivnosti je svakako hiking. Godinama unazad ova vrsta aktivnosti je postepeno dobijala na svom značaju i popularnosti. Danas i u Srbiji predstavlja jednu od omiljenih vikend aktivnosti kojoj se okreće sve veći deo populacije. Ali, kada govorimo o planinarnju moramo istaći da nije svako planinarenje jednake težine. Neke destinacije, vrhovi su znatno izazovniji od drugih. Uslovi su različiti na gotovo svakoj planini. Pristupačnost određenom vrhu ne zavisi samo od visine na kojoj se on nalazi, već i od građe same planine, vrste tla i vremenskih uslova koji vladaju u datom trenutku. Zato je oprema za planinarenje najvažniji deo pripreme pred svako penjanje. Pre nego što se upustimo u avanturu moramo uzeti u obzir vremenske i terenske uslove koji nas prilikom hikinga očekuju. Određeni vrhovi se osvajaju u tačno određenom periodu godine, kada se i stvaraju najbolji uslovi.

Početak proleća se smatra i početkom planinarske sezone. Ukoliko biste voleli da se upustite u ovu vrstu aktivnosti morate da znate na koje delove opreme da obratite posebnu pažnju. Vaše patike, cipele moraju biti adekvatne za terenske uslove kojima se prepuštate. Cipele, moraju biti čvrste, stabilne, fleksibilne, a njihov đon sačinjen od krampona i šara. Svaki vaš korak mora biti u potpunosti siguran kako ne bi ste upali u neku nepovoljnu situaciju. Bezbednost vašeg koraka možete sasvim slobodno položiti u garanciju brenda Salomon. Pored toga, vaše telo mora biti adekvatno opremljeno. U zavisnosti od temperaturnih uslova zavisi i vrsta jakne koju ćete sa sobom poneti. Ukoliko je temperatura niska, logično, potrebna vam je neka deblja jaknaflis duksaktivni veš. Ali zapamtite svaka jakna kolike god debljine bila mora posedovati fleksibilnost tako da ne ograničava ni jedan vaš pokret. Ukoliko se pitate koje to jakne poseduju, mi imamo već spreman odgovor – The North Face.

Sa druge strane, morate znati da su uslovi na planini često promenljivi zbog čega veliki broj profesionalnih planinara poseduje satove koji imaju sposobnost da prate promenu uslova. Takođe, ovi satovi prate rutu vašeg kretanja, zbog čega nikada nećete biti izloženi gubljenju traga ili nemogućnosti pronalaska pravog puta. Uz to, ovi satovi poseduju mogućnost merenja vazdušnog pritiska kao i ponašanja vašeg tela zbog čega ste gotovo uvek unapred obavešteni o bilo kakvim novonastalim promenama. Suunto satovi poseduju sve te ali i mnoge druge preformanse, zbog čega ih smatraju jednim od najboljih sportskih satova na svetu. Ukoliko već tragate za pomenutim brednovima, evo prave prilike da okončate svoju potragu. Beosport prodavnice su tu da obezbede svaki vaš trenutak proveden u ovoj vrsti avantura.