Kažu da je trčanje jedna od najzdravijih i najdelotvornijih navika za naš organizam. Ovo je jedna od najučinkovitijih aktivnosti koji dovode do revitalizacije našeg tela i sticanja velike kondicije. Međutim, kao i svemu drugom trčanju moramo pristupiti na određen način. Ovde ćemo pre svega govoriti o opremi koja pospešuje obavljanje ove aktivnosti. Prvo moramo uzeti u obzir vrstu trčanja kojom želimo da se bavimo.

Ukoliko to trčanje podrazumeva promenu različitih podloga, u tom slučaju moramo razmišljati o adekvatnoj opremi koja će nam nesmetano omogućiti kretanje bez obzira na uslove. Složićemo se da ne postoji lepši vid obavljanja ove aktivnosti od one koja podrazumeva prirodno okruženje. Međutim, ovo okruženje je vrlo često podložno promeni vremenskih uslova, pa samim tim i terenskih. Neretko se dešava da se trkači trčanjem u prirodnom okruženju izlažu mogućnosti povreda. Zašto? Pre svega zbog promene uslova tla koje često može biti klizavo, mokro, rastresito. U takvim okolnostima dosta zavisimo od vrste patika u kojima obavljamo svoju omiljenu aktivnost. Naša patika mora imati odgovorajuće gazište kako bi prkosila uslovima po kojima se krećemo. To pre svega podrazumeva postojanje krampona i šara na samom đonu patike. Drugo, patika mora biti čvrsta, a opet dovoljno fleksibilna kako ne bi ograničavala lakoću kretanja. Čvrstina je potrebna kako bi osigurala naše stopalo unutar patike, a samim tim i zglob. Ove performanse su najosetnije u uslovima neravnih, divljih površina koje često mogu imati izbočine i rupe. U takvim uslovima naša patika mora omogućiti nesmetano prevazilaženje pomenutih izazova, a da pritom ne gubimo na svojoj brzini i sigurnosti.

Ukoliko se pitate koje bi patike mogle da odgovore na sve pomenute izazove, dovoljno je samo reći - Salomon. Njihove patike su namenski napravljene za ljubitelje trčanja po divljim, netaknutim stazama. Zahvaljujući njihovim karakteristikama svaki vaš korak biće siguran od bilo kakvih nepredviđenih situcija. Sa njima vas gotovo ništa neće iznenaditi ili zaustaviti. Veliki broj različitih muških i ženskih modela možete pronaći u gotovo svim prodavnicama Beosporta. Beosport prepoznaje važnost dobre i kvalitetne opreme, zbog čega svojom ponudom pokušava da zadovolji potrebe svih ljubitelja outdoor aktivnosti.