Trčanje je jedna od najbolji vidova opuštanja psihe i regenerisanja energije. Priliko trčanja vaše telo angažuje gotovo sve mišiće zbog čega se vrlo brzo gradi kondicija i stiče izdržljivost. Trčanje je vrsta kardio aktivnosti koja najbrže gradi vaš željeni nivo kondicije. Pored toga, za bavljenje ovom aktivnošću vam nije potrebno obezbeđivanje specijalnih uslova. Sve što vam treba su dobar par patikamajice (po mogućstvu dry fit), helanke ili šortsevi.

Ukoliko vaše trčanje podrazumeva promenu podloga i kretanje po neutabanim površinama, u tom slučaju vas savetujemo da razmotrite kupovinu patika namenjenih za različite uslove. Međutim, ukoliko se vaše trčanje svodi na kretanje po asfaltu, u tom slučaju su vam potrebne patike sa ne tako izraženim kramponima na đonovima. Ravan đon sa blagim šarama je sasvim dovoljan kako biste se u potpunosti osetili bezbednim tokom trčanja. Ali svakako i jedne i druge patike bi trebalo da imaju čvrstu građu koja će vaša stopala činiti bezbednim i stabilnim pri svakom koraku. Majice su naravno neizostavan deo vaše opreme. Zašto vam preporučujemo dry fit? Pre svega zbog toga što trčanje kao aktivnost dosta podstiče znojenje, pa bi u tom slučaju trebalo da se odlučite na majice sačinjene od materijala koji se izuzetno velikom brzinom suši. Helanke su još jedan deo opreme koji sačinjava vašu opremljenost za izlazak na stazu. One bi trebalo da budu izrađene od materijala koji je lagan, savitljiv, elastičan kako bi vaše kretanje bilo u potpunosti ispraćeno.

Kruti materijali nisu preporučljivi prilikom ovakvih aktivnosti jer mogu dovesti do iritacija i ograničavanja pokretljivosti. Vaša oprema bi trebalo da bude lagana i neosetna tokom trčanja. Šorcevi su idealni za varijante trčanja po izuzetno toplom vremenu. Oni bi takođe trebalo da budu izrađeni od laganog materijala, koji se isto tako brzo suši i ne ograničava vašu fleksibilnost tokom kretanja. Svoju dobitnu kombinaciju opreme za trčanje možete pronaći u okviru Beosport prodavnica. U okviru našeg asortimana imate izuzetno širok izbor i veliki broj brendova koji vam nude visoko kvalitetnu opremu za vaše omiljene kardio aktivnosti.