Sa svojim inovativnim tehnologijama Custom shell odnosno Memory fit kompanije Salomon i Atomic otišle su korak dalje i rešile problem udobnosti, prilagođavajući pancerice prema svačijem stopalu. Sa boot-fitting procesom, zagrevanjem i oblikovanjem školjke cipele prema anatomiji i obliku stopala, dobijena je savršena udobnost i maksimalna preciznost tokom skijanja. Kupovinom skijaških cipela u radnjama Beosporta, prvi od ukupno tri moguća boot-fitting-a, odradiće vam naši iskusni serviseri besplatno. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da se najbolji fit dobija kada kupac kupljenu cipelu prvo testira na stazi, a nakon toga, uradi korekciju u slučaju da je to potrebno.

SALOMON

My Custom Fit 3D seamless pro

Unapred oblikovani uložak bez šavova koji se dodatno oblikuje prema fizionomiji vaše noge, dodatno poboljšava udobnost, preciznost i bolji fit.

Sense Amplifier

Vam pruža osećaj agilnosti i preciznosti prilikom ulaska u zaokret, dok obezbeđuje savršen odziv cipele prilikom promene pravca i jednostavnu promenu sa ivice na ivicu.

Flex Adjuster

Regulator flex-a omogućava vam da prilagodite tvrdoću cipele potrebama skijanja menjajući flex na tvrđi i mekši.

Coreframe

Zahvaljujući jedinstvenom tehnološkom rešenju smanjena je težina cipele a zadržane su geometrija i tvrdoća i nakon Custom shell HD procesa (prilagođavanja cipele obliku vašeg stopala).

Custom Shell HD

Zahvaljujući Custom shell HD procesu sva tri elementa cipele (gornji i donji deo školjke i uložak) prilagodljivi su anatomskoj građi stopala za svega 10 minuta što rezultira savršenom udobnošću. Termička adaptacija cipele je moguća u predelu stopala do 6mm i u gornjem delu do 11mm.

ATOMIC

Memory Fit

Zahvaljujući Atomic Memory fit tehnologiji sva tri elementa cipele (gornji i donji deo školjke i uložak) mogu se prilagoditi anatomskoj građi stopala. Moguće je proširenje do 6mm u predelu stopala i do 10mm u predelu gležnja, što rezultira savršenom udobnošću za samo nekoliko minuta.

Legendary Hawx Feel

Iznenađujući osećaj prilikom prvog obuvanja cipele i anatomski uložak, u kombinaciji sa izbalansiranom geometrijom čine ovu cipelu upotrebljivom kako za iskusne tako i za skijaše početnike.

Prolite

Revolucionarno laka konstrukcija školjke cipele sa dodatnim ojačanjima u ključnim zonama.

Power Shift

Nagib pancerice se lako podešava na 13, 15 ili 17 stepeni u zavisnosti od željenog efekta, isto kao i flex koji se menja za ±10.

True Flex

Ovaj ekskluzivni Atomic materijal omogućava isti flex pri različitim temperaturama - cipela neće biti isuviše kruta u zimskim uslovima, a ni suviše mekana u proleće.

3M Thinsulate Insulation

Čuva stopala toplim čak i u ekstremno hladnim i vlažnim uslovima.