Samo skijalište pruža veliki broj staza različitih profila (preko 120km staza sve ukupno) i Suunto 5 Peak mi je naročito pomogao u praćenju moje aktivnosti tih 6 skijaški dana za vreme kojih sam prešao 247km staza skijajući preko 30 sati.

Kroz ergonomski sat koji se na ruci ni ne oseća mogao sam u realnom vremenu da pratim ključne metrike poput brzine, distance, kao i spusta koji sam imao. Pored ukupnih metrika za taj dan lako sam mogao na samom satu da uporedim i metrike za poslednji spust. Samim tim lako sam mogao da odredim da li treba da držim isti, veći ili manji ritam spusta i da subjektivni osećaj uparim sa objektivnom metrikom.

Dodatno, veliki benefit je to što sam na samom satu mogao da vidim i svoju lokaciju u odnosu na obližnje žičare kao i obeležene ski staze što mi se u par situacija kada je veter duvao i nanosio sneg a vidljivost bila mala pokazalo kao izuzetno praktično (ko god je morao da skida rukavice u otvara telefon na -20 stepeni razumeće o čemu pričam).

Na samoj aplikaciji na telefonu mogao sam lako da proverim kuda sam se kretao i lako da uporedim gde sam imao najbolji spust i bio u ritmu i uparim ono što sam video u

 realnom vremenu sa metrikama koje su to pratile. Takođe lako sam mogao da mapiram segmente koji su mi se svideli i da ih ponovim narednih dana.

Ono što me je oduvalo koliko je dobro je sama baterija Suunto sata. Jedno je kada čitate specifikacije gde stoji da baterija traje danima a sasvim drugo je da tokom 9 dana puta, 6 dana intenzivnog skijanja sa GPSom koji radi non stop sat stavite da se napuni 2 puta! Pritom od tog drugog punjenja sat mi je i dalje na 60% 3 dana nakon povratak sa skijanja. Sama činjenica da u sat mogu da se pouzdam i da mi pruži metrikei bez da moram da razmišljam da li će izdržati do kraja dana je iskreno neprocenjiva.

I da, jedna možda smešna činjenica koja baš znači - za razliku od nekih drugih pametnih satova (koje nećemo imenovati) tokom aktivnog korišćenja Suunto na svom početnom ekranu prikazuje koliko je sati - pa su me drugari skijaši pitali veoma često za vreme pored toga što sam znao put i gde treba da idemo :) #hvalasuunto

Prvi mesec korišćenja mog Suunto 5 Peak-a i moram reći da sam izuzetno zadovoljan i oduševljen. Jedva čekam da ga testiram na nekim narednim avanturama što planinarskim što biciklističkim ???? .

 

Pavle Krivokuća

Upside Down