Aktivni ves za muskarce

Ukoliko se aktivno bavite skijanjem i redovno odlazite na planinu, pretpostavljamo da ste dobro upoznati sa značajem i funkcionalnošću aktivnog veša. Svaki iskusniji skijaš će vas uputiti na kupovinu ovog dela ski opreme, jer je danas gotovo neizostavan. Zašto?

Pre svega zbog svoje funkcionalnosti i visokih performansi koje poseduje. Verovali ili ne, ovaj deo opreme će vam znatno olakašati način funkcionisanja tokom skijanja. Tajna se krije u vrsti materijala od kog se pravi aktivni veš. Ova tkanina poseduje brojne kvalitete koji će doprineti vašoj funkcionalnosti na stazi. Jedna od osnovnih karateristika aktivnog veša je anatomska prilagodljivost obliku tela. Materijal je izuzetno lagan, tako da ga gotovo nećete ni osetiti na svojoj koži.

NGN aktivni veš

Druga vrlo važna karateristika materijala je izuzetno visoka toplotna izolacija. Zahvaljujući aktivnom vešu, bićete u mogućnosti da održavate svoju telesnu temperaturu. Toplota je jedan od ključnih faktora kada je u pitanju izdržljivost na ski stazi. Vaša oprema mora posedovati karateristike koje će vam obezbediti toplotu tela.

Potom, aktivni veš odlikuje tehnologija upravljanja vlagom, što je verovatno i njegova najvažnija karateristika. O kojoj god vrsti vlage da se radi (najčešće o telesnim isparenjima), materijal od kog je sačinjen aktivni veš će je vrlo brzo i efikasno absorbovati. Smatra se da je ova karateristika ono što aktivni veš čini toliko korisnim. Mi smo tokom kretanja izloženi fizičkom naporu na koji telo reaguje znojenjem. Umesto što je zadržava, aktivni veš propušta telesna isparenja i na taj način daje mogućnost našoj koži da diše.

Aktivni ves za zene

Pored toga materijal poseduje antibakterijsko dejstvo. Može se istaći da je aktivni veš najkorisniji tokom perioda zime i zimskih aktivnosti. Pored toga, zgodan je za brojne sportske aktivnosti poput trčanja, borilaških veština, vežbanja u teretani, vožnje bicikla, planinarenja. Predstavlja prvi zaštitni sloj koji pruža toplotnu izolaciju i absorbuje sva telesna isparenja. I povrh svega ovoga, aktivni veš se izuzetno lako održava. Ne zahteva neku posebnu pažnju ili način pranja. Vrlo brzo se suši što ukazuje na izuzetno visoku efikasnost u održavanju ovog dela sportke opreme.

Aktivni ves za skijanje

Ukoliko tragate za ovim vrlo funkcionalnim i praktičnim delom opreme, bilo da ste povremeni rekreativac ili profesionalni sportista, obratite pažnju na asortiman Beosporta. U okviru naše ponude naići ćete na proizvode brenda NGN. Sve karateristike i tehnološke odlike koje bi kvalitetan aktivni veš trebalo da poseduje, sadržane su u NGN aktivnom vešu. Posetite neku od naših prodavnica i lično se uverite u kvalitet za koji smo se potrudili da vam dočaramo ovom pričom.