Patike za hiking

Kada se nađete u situaciji da je jedini put do vašeg ciljnog mesta vrlo strm, klizav i rastresit, u tom slučaju morate posedovati odgovarajuću opremu kako biste osigurali bezbednost vašeg koraka. U takvim neprilikama jako je važna obuća koju imate na svojim stopalima.

Hiking je izuzetno lepa aktivnost i danas vrlo popularna vrsta rekreacije. Ali, znajte da će vas svaki iskusan hajker posavetovati da obratite pažnju na odabir obuće pre nego što se upustite u ovu avanturu. Neadekvatna opremljenost vas može dovesti u situaciju visoke opasnosti i nemogućnosti da nastavite napred ili da se vratite odakle ste došli. Posedovanje prave obuće vas može osposobiti da osvojite bilo koju strminu ili kliznu površinu. Hajking patike su jako važne, stoga ćemo vas upoznati sa njihovim karakteristikama kako biste mogli da napravite pravi izbor prilikom kupovine.

Oprema za hiking

Prvo, jako je važno da su sačinjene od čvrstog i izdržljivog materijala. To štiti vaša stopala i prste od različitih nepredvidivih situacija i opasnosti. Sa druge strane ovaj materijal mora posedovati i fleksibilnost kako ne bi ograničavao pokretljivost vašeg stopala. Drugo, vaša patika mora držati vaš članak vrlo čvrsto kako ne bi došlo do eventualnih izvrtanja zglobova prilikom mogućeg proklizavanja. U tom slučaju preporučujemo patike koje učvršćuju vaše gležnjeve i nedozvoljavaju nepredvidivim situacijama da ugroze njihovu stabilnost. Potom, vaša patika bi trebalo da poseduje karakteristiku vodootpornosti, obzirom da se u toku osvajanja nekog vrha vreme vrlo lako može preokrenuti. Zatim, hajking patike poseduju osnovu sa izraženim kramponima koje svaki vaš korak čine stabilnim i čvrsto povezanim sa tlom.

Obzirom na sve navedene karakteristike, možemo vam sa sigurnošću u kvalitet preporučiti hajking patike brenda The North Face. Ovaj brend je naširoko poznat po svojoj opremi namenjenoj profesionalnim penjačima, hajkerima i planinarima. Pored toga, ime ovog brenda predstavlja naziv najopsanije strane planine - severne. Veliki broj profesionalnih planinara se odlučuje na osvajanje vrha sa najrizičnije strane planine, prilikom čega svoju sigurnost polaže u proizvode The North Face brenda.

U okviru naše ponude možete pronaći The North Face Hedgehog Trek čizme ili The North Face Hedgehog Hike II Mid GTX cipele koje će vam omogućiti osvajanje svakog izazova za koji se odlučite. Pogledajte ponudu Beosporta i uverite se u kvalitet opreme.