Zlatibor je savršeno mesto na kojem možete savladati osnove skijanja. Škola skijanja Čigota, na Zlatiboru, ima na raspolaganju profesionalne instruktore koji će vašu bezbednost staviti na prvo mesto. Ukoliko biste voleli da što pre naučite i savladate osnove, u tom slučaju vam ova škola pruža mogućnost individualnih časova. Ako ste pristalica rada u grupi, u tom slučaju se možete priključiti nekoj grupi polaznika. Naravno, ski škola Čigota nema samo programe za početnike, jer svaki nivo znanja skijanja se određenim nivoom programa može nadograditi, odnosno usavršiti. Instruktori ski škole Čigota su tu da vašu dobru tehniku i veštinu učine još boljom.

Još jedna od prednosti ove škole je u tome što se pod istim krovom nalazi i Beosport ski renta koja nudi povoljne cene i vrhunski kvalitet. U okviru ski škole „Čigota“ dobićete kompletnou i kvalitetnu uslugu i kada je u pitanju znanje, i kada je u pitanju oprema. Savladajte ili usavršite skijanje na najkvalitetnijoj opremi uz najstručnije instruktore na Zlatiboru.

Skijanje je izuzetno zahtevan sport. Pored toga, što iziskuje veliki fizički napor, od vas traži konstantnu koncetraciju i usredsređenost. Svako ko želi da nauči i da savlada ovu tehniku kretanja na pravilan način, to bi trebalo da uradi uz pomoć stručnih lica. Budite sigurni da vam nijedan sport neće pružiti toliko radosti i osećaja zadovoljstva kao skijanje. Adrenalin koji ćete prilikom vožnje na ski stazi osetiti, ne može se uporediti gotovo ni sa čim.

Razume se, savladavanje ski tehnike je izuzetno dugačak proces. Obzirom da većina ljudi praktikuje odlazak na skijanje jednom godišnje, na period od 7-10 dana, mora se napomenuti da to nije period nakon kojeg sebe možete nazvati iskusnim, odnosno vrhunskim skijašem. Mnogi iskusni skijaši će vam reći da se skijanje savladava i usavršava tokom čitavog života. Potrebno je vreme da se ovlada osnovnom, odnosno početnom koordinacijom pokreta.

Nakon toga, dolazi na red uobličavanje vašeg stila. Koliko god vam ta priča možda delovala neverovatno na početku, nakon nekog perioda osetićete sigurnost i samim tim potrebu da eksperimentišete sa svojim kretanjem. Onog trenutka kada osetite sigurnost, tog trenutka kreće prava uživancija. Kako biste što pre dostigli tu sigurnost važno je da se obratite za profesionalnu pomoć, odnosno instrukcije. Na taj način ćete se ranije opustiti, osloboditi i savladati svaki strah koji ste ikad osetili prema skijanju. Kojeg god da ste uzrasta i godina, za skijaške početke nikad nije niti kasno, niti rano.