Da li iko do vas može da pretpostavi kakva je to revolucionarna Salomonova promena najavljena za narednu sezonu? Mi vam sa velikim oduševljenjem možemo potvrditi da se zaista radi o velikom iskoraku koji vrlo lako može promeniti čitavu skijašku industriju. Zašto? Upravo zato što Salomon SHIFT vezovi omogućuju ono što ni jedni drugi vezovi pre toga nisu mogli.

Zamislite da unutar jedne vrste vezova imate mogućnost kombinacije alpskog i nordijskog skijanja. Dakle, jednostavnim pomeranjem poluge na vezovima se možete prepustiti čarima penjanja uz planinu. U trenutku kada se popnete na željeni nagib, jednostavnim ponovnim pritiskom i promenom pozicije poluga, možete preinačiti svoje vezove u vezove za alpsko skijanje. To znači, da se sasvim bezbedno, strmoglavom brzinom možete spustiti niz istu padinu kojom ste se prethodno popeli tehnikom nordijskog skijanja. Mnoga pitanja su se postavljala na temu kvaliteta i toga da li su SHIFT vezovi sposobni da pruže jednako visok kvalitet bez obzira da li se penjete ili spuštate niz neku stazu?

Ono što je Salomon zapravo želeo da postigne, jeste da svojim skijašima obezbedi kombinaciju doživljaja i mogućnosti onima koji još uvek nisu, da se oprobaju u nordijskom skijanju. Sposobnost nesmetanog spuštanja stazom sa ovom vrstom vezova je bio pravi izazov za čuvenog proizvođača. Cilj je bio da novi vezovi pruže jednako dobar kvalitet skijanja kao i tradicionalni, jednodimenzionalni vezovi za alpsko skijanje. Bilo im je važno da se postigne lakoća ulaska u zaokrete, ali da se u isto vreme uspostavlja i jednako visok nivo kontrole i preciznosti.

SHIFT vezovi vam omogućavaju potpunu lakoću i kontrolu kretanja bilo da se u datom trenutku odlučite za nordijsko ili alpsko skijanje. Vrlo jednostavan mehanizam promene vrste kretanja koja vam je potrebna, čini ovu inovaciju još revolucionarnijom. Veliki broj skijaša je sada u mogućnosti da se upusti u šetnju planinskim terenom koji seže izvan granica skijališta. Time im se pruža mogućnost da spuštaju niz strane planine koje nisu pokrivene sistemom žičare. Uz pomoć ovih vezova moći ćete da se upustite u pravu adrenalinsku avanturu i da svoj doživljaj usmerite u kojem god pravcu poželite.

Smatra se da je Salomon ovim potezom definitivno označio novu eru u proizvodnji. Kada pogledate S/LAB SHIFT vez primetićete da se vez sastoji samo iz zadnje i prednje glave veza, ploča koja povezuje ove kritične tačke svakog veza zapravo više ne postoji. Funkcionalnost ovih vezova u bilo kojoj vrsti skijanja je prema mišljenju mnogih iskusnih skijaša jednakog, ako ne i boljeg kvaliteta u odnosu na svoje već postojeće, tradicionalne verzije. Salomon je definitivno, po oceni mnogih, uspeo da postigne cilj koji je ovim vezovima želeo da objedini. Sada po ceni jednih vezova ostvarujete mogućnost dvodimenzionalnog doživljaja.

Ovi vezovi se neće naći u okviru redovnog asortimana Beosporta na početku naredne sezone, ali ih možete rezervisati i mi ćemo ih specijalno za vas poručiti, tako da će inovativni Salomon SHIFT vezovi biti spremni za vas pred početak naredne sezone.