Salomon je predstavio svoj koncept da patike, visokih performansi, u potpunosti reciklira i proizvodi pancerice / ski cipele od dobijenih sirovina. Rezultat višemesečnog istraživanja i razvoja, obuća koja se može reciklirati i iskoristiti u potpunosti, omogućavaju Salomonu da iskoristi delove, kombinuje ih sa novim materijalom i koristi ih za izgradnju školjke skijaške cipele. Salomon radi na implementaciji elemenata ovog koncepta u obući za trčanje koja će biti dostupna 2021.

Na ovaj poduhvat Salomon se odlučio kako bi smanjili emisiju ugljen-dioksida i ostalih komponenti baziranih na ugljeniku, jer otprilike 30 procenata globalnog uticaja na životnu sredinu koji je izazvala industrija obuće nastaje zbog sirovina koje se koriste u proizvodima.

Ubuduće će se za proizvodnju gordnjih i donjih delova patika koristiti TPU materijal, umesto dosadašnje upotrebe više materijala (pamuk, poliester, EVA), kao što je slučaj u konstrukciji tradicionalne obuće za atletske performanse.

Do 2025. godine 70% otpada nastalog u Salomonovoj proizvodnji biće reciklirano ili ponovo upotrebljeno, a ekološke performanse svakog Salomon proizvoda biće vidljive potrošaču. Takođe do 2025. godine 100% dobavljača materijala usaglasiće se sa programima usklađenosti materijala na nivou kategorije i spiskovima ograničenih supstanci (RSL).